Грахова супа "Мадам Едме"

Вкусна крем супа с грах, сметана и пилешко месо
Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600–700 г пилешки гърди и бутчета
2 ч. л. сол
2 дафинови листа
2 зърна бахар
10 зърна черен пипер
10 листа джоджен
7–8 стръка магданоз
7–8 листа зелена салата
1 стрък целина
1 морков
1 глава лук
1 резен глава целина
2 жълтъка
100–150 мл готварска сметана
30 г краве масло
300–350 г грах
1 ч. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Грахова супа
Пилешкото се залива със студена вода, посолява се и в тенджерата се поставя вързопче от тензух, в което са завити дафиновите листа, бахарът и зърната черен пипер. Добавят се наситнените лук, морков и глава целина и се вари 20–25 минути, като периодично се отпенва.
2
Грахова супа
Грахът се слага в тенджера заедно с маслото, поръсва се със захарта и се задушава. Зелената салата се нарязва, добавя се при граха и се разбърква. След като маслото се разтопи, се налива от бульона, колкото да покрие продуктите.
3
Грахова супа
Супата се вари под капак, като на 10-тата минута се прибавя стръкът целина. Пилешкото месо и вързопчето с подправките се изваждат и супата се подправя с наситнен джоджен и магданоз. Прибавя се и грахът, като част от него се запазва.
4
Грахова супа
Жълтъците се разбиват със сметаната и в тях се наливат 2–3 черпака от супата. След това супата се пюрира и в нея се налива застройката.
5
Грахова супа
Свареното месо се обезкостява и се нарязва на тънки ивици. Супата се сервира, като във всяка купичка се слага от месото и по малко грах и се заливат със супа.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: