Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос

Сосът от пасирани чушки, копър, лимонова мащерка и магданоз е идеално допълнение към месото и супата
Източник: Бон Апети
Дата: 18.10.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
30 г масло
200 мл течна сметана
1 ч. л. сол
2 с. л. олио
листата на 3-4 стръка прясна лимонова мащерка
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
1 скилидка чесън
2 зелени чушки
1 клонка целина
1 морков
1 глава лук
2 червени чушки
200 г стерилизирана царевица
3-4 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос
Пилето се нарязва на порционни парчета. Те се поставят в тенджера с 3,5 л студена, подсолена вода. Добавят се нарязаните наедро лук и червени чушки, клонка целина, морков. Щом кипне, се отпенва и по желание се подправя със зърна черен пипер.
2
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 2
Когато пилето е напълно сварено, се прехвърля в по-малка тенджера, залива се с 2 черпака от бульона и се покрива с капак. В бульона се изсипва царевицата и се вари още 10 минути.
3
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 3
Чушките се нарязват на половинки и се запържват в предварително загрятото олио, като към края се добавя наситнената скилидка чесън. След това чушките се обелват, поставят се в блендер заедно с чесъна и олиото от пърженето, мащерката, магданоза, копъра и солта и се пасират.
4
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 4
В съда, в който са изпържени чушките, се слага маслото. Щом се разтопи, се сипва брашното и се запържва до златисто, като се разбърква.
5
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 5
След това съдът се оттегля от котлона и в него се наливат няколко черпака от бульона, като се бърка непрекъснато, така че да стане хомогенна смес. Налива се течната сметана и застройката се излива в супата.
6
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 6
Супата се пюрира, след това се връща на котлона и се кипва, като се бърка, за да се уплътни.
7
Пилешко варено с крем супа от царевица и зелен сос 7
В средата на порционна чиния се слага порция от пилето (кожата предварително се отстранява), отстрани се сипва от супата. Поднася се със зеления сос, като по желание се декорира с кръгчета сварен морков и царевица.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanya Stoyanova се регистрира в сайта.
inn4o се регистрира в сайта.
Sevim Osman се регистрира в сайта.
Zlatka Vasileva се регистрира в сайта.
Vili Todorova се регистрира в сайта.
sunshine4eto коментира рецептата Мъфини с маслини и сирене
Еклер коментира рецептата Уелски кехлибарен пудинг
Mandarina Brauswetter коментира рецептата „Щи“ с кисело зеле
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: