Гратинирана круша

Гост: Мариан Костов, майстор-готвач в парк хотел "Голдън Бийч"
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2009
Гратинирана круша
 
Необходими продукти:
1 круша
1 яйце
1 бучка сирене
20 мл бял ром
1 ч. ч. захар
2-3 листенца мащерка
1 клонка мащерка за декорация
1 с. л. мед


Начин на приготвяне:
1
Гратинирана круша
Крушата се разрязва по дължина на две части и се издълбава с помощта на специална лъжичка, така че да се получат топчета.
2
Гратинирана круша 2
Сиренето се поставя в купа и се смесва с яйцето, меда и наситнената мащерка.
3
Гратинирана круша 3
Издълбаната круша се пълни с получената смес и се запича във фурна.
4
Гратинирана круша 4
Захарта се карамелизира в дълбок тиган.
5
Гратинирана круша 5
Разбърква се и в нея се потапят топчетата от крушата.
6
Гратинирана круша 6
Сипва се белият ром и се фламбира.
7
Гратинирана круша 7
Изпечената круша се поднася гарнирана с карамелизираните топчета от круша и украсена с карамелов сос и стрък мащерка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: