Гръцка баклава

Източник: Adriana Dimitrova
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 24.10.2016
Гръцка баклава
 
Необходими продукти:
2 пакета фини кори за баница
250 г краве масло
6 яйца
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. орехи (натрошени)
1 бакпулвер

за сиропа:
3 ч. ч. захар
1-2 ванилии
1 л вода


Начин на приготвяне:
1
Разтопете половината масло в тавата, в която ще приготвяте гръцката баклава. Отгоре сложете 1 пакет кори, предварително нарязани на ленти с дебелина от около 1,5 см.
2
Разбийте яйцата с брашното, захарта и бакпулвера, и залейте корите в тавата. Отгоре поръсете с едро накълцаните орехи.
3
След това разстелете другия пакет кори, оформени на ленти и ги залейте с останалото разтопено масло. Печете 40 минути в предварително загрята на 200-250 градуса фурна.
4
Пригответе захарния сироп на котлона, като разбъркате захарта с водата и ванилията за около 10 минути. По желание можете да използвате настъргана лимонова кора (и в плънката и за поръсване на готовата баклава). Залейте баклавата със сиропа и я оставете за 1 нощ в хладилник.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Каля сготви Тортия
Каля коментира рецептата Тортия
Каля коментира рецептата Рататуй
Gery Kostadinova се регистрира в сайта.
Emilia Nedelcheva се регистрира в сайта.
Жанет Желязкова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: