Вкусни домашни еклери

Дата: 21.10.2016
Източник: Десислава А.
ТИТЛА: Чирак
Вкусни домашни еклериВкусни домашни еклери
 
Необходими продукти:
за еклерите:
1 ч. ч. вода
1/2 ч. ч. олио
1 ч. ч. брашно
3-4 яйца
за ваниловия крем:
500 мл прясно мляко
5 с. л. брашно
1/2 ч. ч. вода
7-8 с. л. захар
50 г краве масло
3 ванилии
 

Начин на приготвяне:
1
Водата и олиото се смесват в подходящ съд и се оставят на котлона, докато сместа заври. Добавя се брашното и се бърка няколко минути, докато се получи гъста смес. След това съдът се дърпа от котлона и сместа се оставя да се охлади.
2
Към охладената смес, едно по едно, се добавят яйцата, като след всяко се разбърква добре. Тестото става още по-гъсто и лепкаво.
3
С помощта на лъжица се загребва малко от сместа и се слага в намаслена или застлана с хартия за печене тава, като между еклерите се оставя известно разстояние. Не е необходимо, формата на еклерите да е идеална, защото при печене те се дооформят. Еклерите се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
4
Ваниловият крем се приготвя като към заврялото със захарта мляко се добавя размитото с малко вода брашно. След това се бърка непрекъснато няколко минути, слага се и маслото и се бърка още няколко минути. Накрая се добавят ванилиите.
5
Охладените еклери се разрязват внимателно през средата и се пълнят с крем, с помощта на малка лъжичка. Няма опасност, кремът да се разтече, тъй като с негова помощ, еклерите се слепват.

6
Готовите еклери се поръсват обилно с пудра захар.

По желание може да се приготви и заливка от шоколад или карамел.

Получават се около 25-30 еклера.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


397 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта