Грис халва по гръцки

Гост: Стелиос Парлярос, сладкарско ателие
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2005
Грис халва по гръцки
 
Необходими продукти:
400 г прясно мляко
200 г захар
200 г краве масло
200 г фин грис
100 г печени белени бадеми
канела


Начин на приготвяне:
1
Грис халва по гръцки
Маслото се разтопява и в него се изсипват грисът и бадемите (цели).
2
Грис халва по гръцки 2
Млякото се кипва със захарта. Грисът се връща на котлона, налива се врялото мляко и се бърка, докато се сгъсти, като температурата на котлона се увеличава.
3
Грис халва по гръцки 3
След това се сваля от котлона, покрива се с тънка кърпа и се затваря с капак. Когато се охлади, грис халвата се надробява с вилица, сипва се в чиния, поръсва се с канела и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: