Мус от шоколад със зехтин

Гост: Стелиос Парлярос, сладкарско ателие
Източник: Бон Апети
Дата: 03.12.2005
Мус от шоколад със зехтин
 
Необходими продукти:
4 яйца
150 г захар
140 г натурален шоколад
55 мл зехтин
15 мл ром (коняк)
1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Мус от шоколад със зехтин
Жълтъците и белтъците на яйцата се отделят. Белтъците се разбиват на сняг с половината захар. Жълтъците се разбиват добре с другата половина от захарта (важно е количеството захар да е измерено точно).
2
Мус от шоколад със зехтин 2
Шоколадът се начупва на малки парчета и се разтопява на водна баня. След това се сваля от огъня и се разбърква с ром, зехтин и настъргана на ситно ренде лимонова кора.
3
Мус от шоколад със зехтин 3
Жълтъчената смес се налива в разтопения шоколад, разбърква се добре, след това се добавя разбитият белтък. Мусът се разпределя в стъклени коктейлни чаши и се изстудява.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.01.2014
Много е вкусно. опитайте. Лично аз много обичам сладко ;)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: