Гулаш

Дата: 04.10.2011
Източник: Бон Апети
Гулаш
 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка или джолан без кост
500 г картофи
2 моркова
1 зелена чушка
1 корен пащърнак
1 домат
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 с. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 връзка магданоз
4 с. л. олио
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гулаш
Месото се нарязва на средно големи кубчета. Чесънът и лукът се нарязват наситно.


2
Гулаш 2
В съд се сгорещява олиото и в него се запържват лукът, чесънът и месото.


3
Гулаш 3
Добавя се чевеният пипер, сипва се малко вода и се подправя със сол на вкус, кимиона и лютия пипер и се оставя на огъня под капак докато месото поомекне.


4
Гулаш 4
Прибавят се доматът и зелената чушка, нарязани на кубчета. Оставя се да се готви на слаб огън за около 1 час и 30 минути.


5
Гулаш 5
Морковите и пащърнакът се режат на шайби, картофът – на кубчета. Добавят се към гулаша, долива се около1 л вода и се оставя да къкри на слаб огън до готовност.


6
Гулаш 6
Гарнира се със ситно нарязаният магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2015
Отново страшно вкусно се получи, аз също го сготвих със свинско месо!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Получи се доста вкусно, но аз изпжлзвах свинско :)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
а от къде мога да си намеря пащърнак
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
И малко червено вино съм слагала
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vania Ilinova се регистрира в сайта.
Michaela Zografova се регистрира в сайта.
Зоя Ангелова се регистрира в сайта.
Славчо Хаджийски се регистрира в сайта.
Ивелина Кадийска се регистрира в сайта.
Михаела Найденова се регистрира в сайта.
Иван се регистрира в сайта.
Мария Стоянова се регистрира в сайта.
Suzana Nikolova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта