Гулаш

Унгарско ястие с телешко месо и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 04.10.2011
Гулаш
 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка или джолан без кост
500 г картофи
2 моркова
1 зелена чушка
1 корен пащърнак
1 домат
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 с. л. сладък червен пипер
1/2 ч. л. лют червен пипер
1/2 ч. л. кимион
1/2 връзка магданоз
4 с. л. олио
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Гулаш

Месото се нарязва на средно големи кубчета. Чесънът и лукът се нарязват наситно.


2
Гулаш 2

В съд се сгорещява олиото и в него се запържват лукът, чесънът и месото.


3
Гулаш 3

Добавя се чевеният пипер, сипва се малко вода и се подправя със сол на вкус, кимиона и лютия пипер и се оставя на огъня под капак докато месото поомекне.


4
Гулаш 4

Прибавят се доматът и зелената чушка, нарязани на кубчета. Оставя се да се готви на слаб огън за около 1 час и 30 минути.


5
Гулаш 5

Морковите и пащърнакът се режат на шайби, картофът – на кубчета. Добавят се към гулаша, долива се около1 л вода и се оставя да къкри на слаб огън до готовност.


6
Гулаш 6

Гарнира се със ситно нарязаният магданоз.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2015
Отново страшно вкусно се получи, аз също го сготвих със свинско месо!
3.
Изпрати
лично съобщение

18.07.2014
Получи се доста вкусно, но аз изпжлзвах свинско :)
2.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
а от къде мога да си намеря пащърнак
1.
Изпрати
лично съобщение

31.10.2013
И малко червено вино съм слагала
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: