Хамбургери

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка кайма
1 к. ч. майонеза
няколко листа маруля
2 домата
6 питки
1/2 ч. л. сол
1 глава лук
1 ч. л.червен пипер
1 ябълка
150 г кашкавал
 

Начин на приготвяне:
1
ХамбургериВ дълбока купа се поставя каймата, прибавят се обелената и настъргана на ренде ябълка, червен пипер, сол и настърган на ситно ренде лук. Омесва се добре.
2
Хамбургери 2Каймата се разточва върху навлажнен плот на квадрат с дебелина 2-3 см. С подходяща форма се отрязват бургери. Пекат се на загрята и намазана с мазнина скара по 5 минути от всяка страна. Питките хляб се разрязват на две и се запичат във фурна до златисто.
3
Хамбургери 3Всяко парче хляб се намазва с майонеза, поставя се лист маруля, нарязан на кръгчета домат и изпечен бургер. Върху него се поставя парче кашкавал и се затваря с втората половинка хляб.
4
Хамбургери 4СЪВЕТ: Ако нямате скара, изпечете бургерите в силно загрята фурна при температура 220 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2014
Добавих и пържени картофки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта