Спагети "Болонезе"

Дата: 16.05.2001
Източник: Бон Апети
Спагети \
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
3 с. л. зехтин
1 1/2 в. ч. червено вино
1 буркан домати
1 стрък чесън
1 морков
1 стрък целина
1 глава лук
400 г телешка кайма
1 с. л. пресен магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Спагети \В по-дълбок тиган с капак се сгорещява зехтин и се запържва нарязана надребно глава лук. След минута-две се поставят наситненият (или счукан) чесън, морковът и целината (на малки кубчета).
2
Спагети \Разбърква се и се поставя каймата. При непрекъснато бъркане се пържи около 5 минути. Добавят се доматите (нарязани надребно) и виното. Вари се 10 минути на тих огън. Слагат се подправките, вари се още 5 минути, след което сосът е готов за сервиране.
3
Спагети \Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета, отцеждат се и се поставят в порционни чинии. Върху всяка се слага от соса, поръсва се със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (11)
11.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Въобще не ми допаднаха
10.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Много ароматни
9.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2019
Вкусна вечеря!
8.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Много вкусна рецепта, не сложих морков и целина :)
7.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2017
Класика!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Stella Kumanova коментира рецептата Тирамису
Stella Kumanova се регистрира в сайта.
Cvetelina Ivanova се регистрира в сайта.
Мони Славчева се регистрира в сайта.
Антония Ангелова се регистрира в сайта.
Simona Trencheva се регистрира в сайта.
Иванка Георгиева се регистрира в сайта.
'Бахте Нур се регистрира в сайта.
Гюрина се регистрира в сайта.
Живка Станева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта