Спагети "Болонезе"

Дата: 16.05.2001
Източник: Бон Апети
Спагети \
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
3 с. л. зехтин
1 1/2 в. ч. червено вино
1 буркан домати
1 стрък чесън
1 морков
1 стрък целина
1 глава лук
400 г телешка кайма
1 с. л. пресен магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Спагети \В по-дълбок тиган с капак се сгорещява зехтин и се запържва нарязана надребно глава лук. След минута-две се поставят наситненият (или счукан) чесън, морковът и целината (на малки кубчета).
2
Спагети \Разбърква се и се поставя каймата. При непрекъснато бъркане се пържи около 5 минути. Добавят се доматите (нарязани надребно) и виното. Вари се 10 минути на тих огън. Слагат се подправките, вари се още 5 минути, след което сосът е готов за сервиране.
3
Спагети \Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета, отцеждат се и се поставят в порционни чинии. Върху всяка се слага от соса, поръсва се със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2020
Вкуусно!
11.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Въобще не ми допаднаха
10.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Много ароматни
9.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2019
Вкусна вечеря!
8.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2017
Много вкусна рецепта, не сложих морков и целина :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
Stefan Zlatev се регистрира в сайта.
Антония коментира рецептата Лазаня на рулца
Yana Ivanova се регистрира в сайта.
Plamena Petkova се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Черешов чийзкейк
Zdravko Uzunov се регистрира в сайта.
tony се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Класически таратор
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта