Спагети "Болонезе"

Източник: Бон Апети
Дата: 16.05.2001
Спагети \
 
Необходими продукти:
1 пакет спагети
1 ч. л. риган
1 ч. л. захар
3 с. л. зехтин
1 1/2 в. ч. червено вино
1 буркан домати
1 стрък чесън
1 морков
1 стрък целина
1 глава лук
400 г телешка кайма
1 с. л. пресен магданоз


Начин на приготвяне:
1
Спагети \
В по-дълбок тиган с капак се сгорещява зехтин и се запържва нарязана надребно глава лук. След минута-две се поставят наситненият (или счукан) чесън, морковът и целината (на малки кубчета).
2
Спагети \
Разбърква се и се поставя каймата. При непрекъснато бъркане се пържи около 5 минути. Добавят се доматите (нарязани надребно) и виното. Вари се 10 минути на тих огън. Слагат се подправките, вари се още 5 минути, след което сосът е готов за сервиране.
3
Спагети \
Спагетите се сваряват според инструкциите на пакета, отцеждат се и се поставят в порционни чинии. Върху всяка се слага от соса, поръсва се със сирене "Пармезан" или кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2020
За колко души е предвиден соса?
12.
Изпрати
лично съобщение

12.05.2020
Вкуусно!
11.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Въобще не ми допаднаха
10.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Много ароматни
9.
Изпрати
лично съобщение

08.01.2019
Вкусна вечеря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
milenka коментира рецептата Салата от настърган карфиол
Gotin Georgiev се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: