Хенс ватерцой

Дата: 06.11.2006
Източник: Бон Апети
Хенс ватерцой
 
Необходими продукти:
100 г зеленчуков микс (моркови, праз лук, глава целина)
1 скилидка чесън
1 глава лук
20 г ру (масло с брашно)
100 мл бяло вино
250 мл рибен бульон (1 кубче зеленчуков бульон)
1 жълтък
1 лист бутертесто
60 г сьомга
60 г скариди
60 г риба треска
60 г морски език
2 с. л. готварска сметана
 

Начин на приготвяне:
1
Хенс ватерцойРибата се вари на пара около 5 минути. Зеленчуковият микс също се сварява на пара за 15 минути. След това зеленчуците се сипват на дъното на купичка за супа, а върху тях се слагат подсушените със салфетка риба и дарове.
2
Хенс ватерцой 2Нарязаният наситно лук се задушава, наливат се рибният бульон и бялото вино и след около 4 минути се прибавя ру.
3
Хенс ватерцой 3Изчаква се сместа да заври, добавя се сметаната и след около 1 минута се сваля от котлона. Сосът се прецежда с китайска цедка.
4
Хенс ватерцой 4Зеленчуците и рибата се поливат със соса. Ръбовете на купичката се намазват с разтворения с малко вода и посолен жълтък.
5
Хенс ватерцой 5От бутертестото се изрязва кръг, малко по-голям от купичката. Супата се покрива с тестения кръг, запечатва се и бутертестото се намазва с жълтък.
6
Хенс ватерцой 6Хенс ватерцой се пече около 15 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта