Индийски пържен ориз

Ароматен ориз "Басмати", сварен с канелена кора и дафинов лист, запържен с масло, къри и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г ориз "Басмати"
1/2 индийско орехче
1 чушка
1 морков
1 глава лук
50-60 г масло
250 г замразен грах
1 ч. л. сол
1 канелена кора
3-4 дафинови листа
1/2 ч. л. къри


Начин на приготвяне:
1
Индийски пържен ориз
Оризът се сипва в тенджера с кипяща, подсолена вода, в която са поставени канелената кора и дафиновите листа. Вари се до готовност.
2
Индийски пържен ориз 2
Зеленчуците се нарязват надребно и се запържват в тиган с предварително загрятото масло.
3
Индийски пържен ориз 3
Зеленчуците се подправят с наситненото индийско орехче, разбъркват се и след 1 минута се поръсват с къри. Разбъркват се, сипва се грахът, посолява се и се добавя оризът. Пържи се кратко и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.11.2014
Стана много вкусно, благодаря за рецептата
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Обожавам ориз басмати. Толкова е лек и въздушен.. А ако към тази рецепта се добавят малко куркума и кориандър- ще си облизвате пръстите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: