Плодова салата с крем сирене
Лора и Стоян
1/2 франзела 4 яйца 600 мл прясно мляко 50 г сушени сини сливи (без костилки) 150 г захар 1 ванилия 1 ч. л. канела 20 г краве масло (+ за намазване) | за соса: 100 мл медено уиски 60 г краве масло 1 яйце 80 г захар |
1 | ![]() | Яйцата се разбиват с прясното мляко, захарта, ванилията, канелата и разтопеното масло. Към сместа се сипват и наситнените сушени сливи. |
2 | ![]() | Франзелата се нарязва на филийки, които се подреждат в намаслена тава, заливат се с яйчено-млечната смес и се оставят за около 5 минути да поемат течността. |
3 | ![]() | Пекат се в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 25 минути. |
4 | ![]() | Захарта, яйцето и маслото за соса се сипват в касерола и се готвят на слаб огън, при непрекъснато бъркане, докато се сгъстят. |
5 | ![]() | Към тях, на тънка струйка, се налива меденото уиски и сосът се оставя на огъня още 10 минути, като се разбърква. |
6 | ![]() | Пудингът се охлажда леко и се сервира с топлия сос. |
1. |
Изпрати
лично съобщение |
22.01.2015 С уискито става страхотно!
|
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...
Есента е тук! Нека се насладим на нейните вкусове и аромати заедно с Лора и...
Kaufland България представи първата си национална собствена линия продукти „Брей!“ от изцяло български производители На пазара...
5 причини Kikkoman да е част от кампанията #ВкусноВкъщи 1. #ОстаниВкъщи Разбира се, че на първо...
В дните, в които трябва да сме отговорни и да останем вкъщи, Лора и Стоян...