Хлебна торта „Маргарита“

Дата: 09.05.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
16–20 филии бял тостерен хляб
600 г пасирани домати (от консерва)
375 г сирене „Моцарела“ (на топки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
2 стръка босилек
1 ч. л. риган (+ за поръсване)
1 ч. л. сух чесън
1/2 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хлебна торта „Маргарита“Доматите се овкусяват със зехтина, ригана, сухия чесън, захарта, сол и черен пипер.
2
Хлебна торта „Маргарита“ 2Моцарелата се настъргва на едро ренде.
3
Хлебна торта „Маргарита“ 3Хлябът се намазва леко със зехтин.
4
Хлебна торта „Маргарита“ 4Филийките се подреждат плътно една до друга по стените и дъното на форма за торта с диаметър 26 см, застлана с пергаментова хартия.
5
Хлебна торта „Маргарита“ 5Налива се от доматения сос, поръсва се с моцарела, следват хляб, сос, моцарела и така, докато свършат продуктите.
6
Хлебна торта „Маргарита“ 6Завършва се с моцарела и се поръсва с риган.
7
Хлебна торта „Маргарита“ 7Пече се около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Оставя се леко да се охлади.
8
Хлебна торта „Маргарита“ 8Поръсва се с накълцан босилек и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.05.2017
Бързо, лесно, вкусно!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Изключително вкусна торта-пица! Поради липса на босилек,не добавих такъв,но пък прибавих малко медена шунка :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта