Руло с тиквички и сирена

С ароматна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
450 г брашно
40 г краве масло
200 мл прясно мляко
2 яйца
1 с. л. захар
1 ч. л. сол
1 пакетче суха мая

за плънката:
300 г краве сирене
125 г сирене „Моцарела“
100 г синьо сирене
30 мл зехтин
2 яйца
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус
черен сусам за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Руло с тиквички и сирена
Тиквичките се оформят на тънки ленти, а чесънът се наситнява. Запържват се в зехтина за кратко. Отцеждат се добре.
2
Руло с тиквички и сирена 2
Моцарелата се накъсва и се смесва с настърганото синьо сирене и натрошеното саламурено сирене. Прибавят се тиквичките, яйцата, овкусява се с риган, сол и черен пипер. Охлажда се.
3
Руло с тиквички и сирена 3
Маята се смесва със захарта и 50 мл от загрятото прясно мляко. Поръсва се с щипка от брашното и се оставя да шупне.
4
Руло с тиквички и сирена 4
В голяма купа се сипват брашното и солта и се разбъркват. Прибавят се шупналата мая, разтопеното в останалото топло мляко масло, чуква се 1 яйце и се разбърква добре.
5
Руло с тиквички и сирена 5
Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса в купа, покрито с фолио за свежо съхранение, докато удвои обема си.
6
Руло с тиквички и сирена 6
От втасалото тесто се разточва правоъгълник. Прехвърля се върху хартия за печене. Двете крайни третини по дължината на правоъгълника се нарязват на ресни, а върху средната се изсипва плънката.
7
Руло с тиквички и сирена 7
Ресните се сплитат така, че да се затвори рулото.
8
Руло с тиквички и сирена 8
Заедно с хартията за печене се слага в тава. След това се намазва с разбито яйце.
9
Руло с тиквички и сирена 9
Поръсва се обилно с черен сусам. Оставя се да втаса още веднъж – за около 30 минути.
10
Руло с тиквички и сирена 10
Пече се около 25 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.06.2019
Доста голямо руло се получи. Едва го събрах в тавата. :) В моя случай 25 минути се оказаха недостатъчно за изпичане на рулото и пекох поне още 10 минути. Иначе вкуса е страхотен. В плънката не добавих сол, защото според мен от сирената става достатъчно солено. Добавих ѝ пресен копър.
3.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2017
Пролетта и лятото са друго нещо.)))) Възползвах се максимално от пресните тиквички и за две седмици приготвих 5 - 6 ястия с тях. Рулото стана огромно, не очквах, но пък съм доволна от размера. Казват, че той имал значение. :-))))))))))
2.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Ето го и моето!
1.
Изпрати
лично съобщение

13.05.2017
Много добре се получи!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: