Сконс с пресен лук

В удобна за похапване форма
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
320 г брашно
230 г сирене „Котидж“
80 г краве масло (студено)
50 мл прясно мляко
1 връзка пресен лук
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
1/4 ч. л. черен пипер

Бон Апети препоръчва:


Начин на приготвяне:
1
Сконс с пресен лук
Сиренето и прясното мляко се пюрират.
2
Сконс с пресен лук 2
В брашното се разбъркват бакпулверът, солта, черният пипер и нарязаният наситно лук.
3
Сконс с пресен лук 3
Маслото се нарязва на малки кубчета. Към брашното се добавят сиренето и маслото и се разбъркват леко, целта не е да се получи хомогенна смес. От тестото се оформя диск, който се завива с фолио за свежо съхранение и се прибира във фризер за 10 минути.
4
Сконс с пресен лук 4
След това се разточва леко и от него, с помощта на метален пръстен или малка чаша, се изрязват кръгове.
5
Сконс с пресен лук 5
Подреждат се в тава.
6
Сконс с пресен лук 6
Пекат се 12–15 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

05.06.2018
Много вкусни!
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2018
Много апетитни :-)
1.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2018
Попрепекох ги, но вече свършиха!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: