Гръцки пай

Източник: Анна
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 10.05.2017
Гръцки пай
Гръцки пай
 
Необходими продукти:
250 г кори за баница (8 бр.)
400 г спанак
175 г сушени домати (в зехтин)
200 г сирене „Фета“ (или краве сирене)
3 яйца


Начин на приготвяне:
1
Запарваме спанака във вряща вода с малко сол. Заливаме го със студена вода за да запази цвета си и го прехвърляме в гевгир, за да се отцеди.
2
Отцеждаме доматите от зехтина и ги нарязваме на ситно.
3
Охладеният спанак се изстисква добре, за да се отстрани излишната вода и се нарязва. Към не го се добавят доматите, сиренето и яйцата.

4
Намазваме една кора за баница със зехтина от доматите и я поставяме във форма с подвижни стени, с намазаната страна надолу. Същото се прави и с другите три кори, като се слагат така, че краищата им да стърчат от формата.
5
Изсипва се плънката и отгоре се подреждат и другите кори, като се надиплят. Върху тях се прехвърлят стърчащите краища и се намазва със зехтин.
6
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато корите станат златисти и хрупкави - около половин час.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Mineva се регистрира в сайта.
Ангелова се регистрира в сайта.
Svetla Ruseva-Kostova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: