Хлебни лодки с яйца, бекон и лук

Лесна, бърза и питателна закуска
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 малки пълнозърнести багети
6 яйца (размер L)
100 г бекон на резени
150 мл животинска сметана
1 връзка пресен лук
1 зелена чушка
150 г пушен кашкавал
чубрица за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Хлебни лодки с яйца, бекон и лук

В купа се смесват яйцата и сметаната и се разбиват с телена бъркалка.

 


2
Хлебни лодки с яйца, бекон и лук 2

Прибавят се нарязаните наситно пресен лук и зелена чушка, нарязаният на кубчета бекон, както и настърганият пушен кашкавал. Разбива се много добре.

 


3
Хлебни лодки с яйца, бекон и лук 3

От багетите се оформят лодки, като се изрязват капачета по дължина. Издълбава се меката част.

 


4
Хлебни лодки с яйца, бекон и лук 4

Яйчна смес се разпределя в багетите. Поръсват се с чубрица. Пекат се в загрята на 175 градуса фурна, с вентилатор, за около 30 минути.

 


5
Хлебни лодки с яйца, бекон и лук 5

След като се извадят от фурната се охлаждат леко и по желание се нарязват.


 




Съвет: Останалата част от хляба може да смелите и да си направите галета.


Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2019
Чудна закуска. Аз ги направих с бели багетки, преди това запържих бекона на кубчета, сложих прясно малко, вместо сметана.
11.
Изпрати
лично съобщение

04.12.2017
На мен не ми допадна много
10.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2016
Много лесно и бързо,позволява вариации с подправките, става и с багети от бяло брашно
9.
Изпрати
лично съобщение

27.03.2015
Мнооого вкусни
8.
Изпрати
лично съобщение

27.02.2015
Много вкусно и бързо предястие,което може да ви послужи и за основно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


109 ДУШИ ОНЛАЙН
niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: