Хляб на балони

Дата: 06.02.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г кашкавал
120 г сирене „Пармезан“
175 г краве масло
300 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух чесън
сусам и лют пипер на люспи за овалване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб на балониМлякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
2
Хляб на балони 2Брашното се смесва със солта и 50 г разтопено масло, налива се млякото с маята.
3
Хляб на балони 3Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса за около 1 час на топло.
4
Хляб на балони 4Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
5
Хляб на балони 5Тестото се разделя на две части, от които се оформят правоъгълни кори. Върху едната кора се поръсват кашкавалът и накълцаните листенца от половината мащерка.
6
Хляб на балони 6Покрива се с втората кора.
7
Хляб на балони 7Тестото се нарязва на малки квадрати, които се оформят като топки, така че кашкавалът да е максимално покрит от тестото.
8
Хляб на балони 8Форма за кекс с дупка в средата се маже с масло. Останалото масло се загрява и се овкусява със сух чесън, сол и черен пипер на вкус.
9
Хляб на балони 9Пармезанът се настъргва ситно.
10
Хляб на балони 10Останалата мащерка и магданозът се накълцват.
11
Хляб на балони 11Топките тесто се потапят в ароматното масло. Част от тях се овалват в пармезан, друга част – в лют пипер, трета част – в магданоз и мащерка, а останалите – в сусам.
12
Хляб на балони 12Слагат се в подготвената форма и се оставят за 30 минути на топло.
13
Хляб на балони 13Хлябът се пече около 25 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2017
Сложих по-малко масло и другия път ще го намаля още. Иначе ми става доста мазно. Хлябът е фантастичен и си е самодостатъчен като храна. :)
2.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2017
Добавих сирене бри ...питка невероятна!!!! Благодаря за рецепта !!!!
1.
Изпрати
лично съобщение

27.06.2017
Стана много вкусно! Аз използвах типово брашно и замених лютия пипер с обикновен сладък.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Penguin се регистрира в сайта.
pipilota79 се регистрира в сайта.
Sneji Poleva коментира рецептата Домашен корнфлейкс
Sneji Poleva се регистрира в сайта.
Елена коментира рецептата Бързо пилешко фрикасе
Силвия се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта