Млечна баница
Лора и Стоян
500 г брашно 300 г кашкавал 120 г сирене „Пармезан“ 175 г краве масло 300 мл прясно мляко 1/2 връзка магданоз 1/4 връзка мащерка 1 пакетче суха мая 1 с. л. захар 1 1/2 ч. л. сол 1 ч. л. сух чесън сусам и лют пипер на люспи за овалване сол и черен пипер на вкус |
1 | ![]() | Млякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта. |
2 | ![]() | Брашното се смесва със солта и 50 г разтопено масло, налива се млякото с маята. |
3 | ![]() | Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса за около 1 час на топло. |
4 | ![]() | Кашкавалът се настъргва на едро ренде. |
5 | ![]() | Тестото се разделя на две части, от които се оформят правоъгълни кори. Върху едната кора се поръсват кашкавалът и накълцаните листенца от половината мащерка. |
6 | ![]() | Покрива се с втората кора. |
7 | ![]() | Тестото се нарязва на малки квадрати, които се оформят като топки, така че кашкавалът да е максимално покрит от тестото. |
8 | ![]() | Форма за кекс с дупка в средата се маже с масло. Останалото масло се загрява и се овкусява със сух чесън, сол и черен пипер на вкус. |
9 | ![]() | Пармезанът се настъргва ситно. |
10 | ![]() | Останалата мащерка и магданозът се накълцват. |
11 | ![]() | Топките тесто се потапят в ароматното масло. Част от тях се овалват в пармезан, друга част – в лют пипер, трета част – в магданоз и мащерка, а останалите – в сусам. |
12 | ![]() | Слагат се в подготвената форма и се оставят за 30 минути на топло. |
13 | ![]() | Хлябът се пече около 25 минути в загрята на 190 градуса фурна , с вентилатор. |
8. |
Изпрати
лично съобщение |
24.05.2020 Прекрасна рецепта! Направих го без подправките, защото децата не обичат.
| ![]() |
7. |
Изпрати
лично съобщение |
21.05.2018 Днес добавих и ситно нарязни черни и зелени маслини,сминдух,сух чесън и зелен лук като подправки. Невероятен вкус.
|
6. |
Изпрати
лично съобщение |
06.02.2018 Вкусен хляб се получи ,малко трудоемък и доста богат за нашия вкус , но пак бързо се изяде :)
| ![]() |
5. |
Изпрати
лично съобщение |
30.01.2018 Прекрасен хляб, един от най-вкусните който сме яли. Топките по средата останаха лека сурови, но въпреки това е много вкусен.
| ![]() |
4. |
Изпрати
лично съобщение |
17.01.2018 И аз го правя,много е вкусно. Намирала съм рецептата като солен маймунски хляб.
|
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...
„Черешките” в прясно състояние се използват дори за украса на десерти — някои от сортовете...
Още един вариант за представяне на нашите рецепти – това е новата ни рубрика „...