Хляб с кашкавал и сушени домати

Дата: 02.07.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
200 мл прясно мляко
1 яйце
3 с. л. олио
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 1/4 ч. л. сол
за плънката:
150 г кашкавал
60 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
1/3 връзка пресен босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб с кашкавал и сушени доматиМлякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
2
Хляб с кашкавал и сушени домати 2В купа се сипва брашното, добавя се солта и се разбърква. В брашното се прави се кладенче, в което се наливат олиото и разтворената в мляко мая.
3
Хляб с кашкавал и сушени домати 3Чуква се и яйцето. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
4
Хляб с кашкавал и сушени домати 4Доматите се отцеждат и след това се наситняват.
5
Хляб с кашкавал и сушени домати 5Босилекът и чесънът се накълцват. Кашкавалът се настъргва. Всички продукти за плънката се смесват в купа.
6
Хляб с кашкавал и сушени домати 6Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, поръсва се с плънката.
7
Хляб с кашкавал и сушени домати 7Навива се на руло, като се започва в единия ъгъл и се завива към срещуположния.
8
Хляб с кашкавал и сушени домати 8Рулото се прехвърля в тава. С остър нож се прави прорез по дължина – започва се 2 см навътре от единия край и се завършва 2 см навътре от другия край.
9
Хляб с кашкавал и сушени домати 9Рулото се завива във формата на буквата S, краищата се подгъват навътре, така че разрезът да остане отгоре. Оставя се да втаса повторно.
10
Хляб с кашкавал и сушени домати 10Пече се 20–25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

08.07.2020
Страхотна рецепта! Правила съм го няколко пъти, носила съм го на събирания и всички са много впечатлени. Браво!
5.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2020
Страхотна рецепта! Не сложих сушени домати и подправките заради децата, но пък добавих малко масло и сирене. ❤
4.
Изпрати
лично съобщение

24.03.2020
Много сполучлив се оказа. Мек, ароматен и много вкусен.
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2018
Интересна рецепта, приятен хляб. Според мен е вкусен само докато е топъл.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Един от най-хубавите хлябове , които съм правила .Благодаря за рецептата !
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Снежана коментира рецептата Кюфтета от тиквички
Снежана се регистрира в сайта.
севдалина димова се регистрира в сайта.
С сготви Крем супа
С се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта