Хляб с кашкавал и сушени домати

Дата: 22.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г брашно
200 мл прясно мляко
1 яйце
3 с. л. олио
1 с. л. захар
2 ч. л. суха мая
1 1/4 ч. л. сол
за плънката:
150 г кашкавал
60 г сушени домати (в зехтин)
4 скилидки чесън
1/3 връзка пресен босилек
 

Начин на приготвяне:
1
Хляб с кашкавал и сушени доматиМлякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
2
Хляб с кашкавал и сушени домати 2В купа се сипва брашното, добавя се солта и се разбърква. В брашното се прави се кладенче, в което се наливат олиото и разтворената в мляко мая.
3
Хляб с кашкавал и сушени домати 3Чуква се и яйцето. Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
4
Хляб с кашкавал и сушени домати 4Доматите се отцеждат и след това се наситняват.
5
Хляб с кашкавал и сушени домати 5Босилекът и чесънът се накълцват. Кашкавалът се настъргва. Всички продукти за плънката се смесват в купа.
6
Хляб с кашкавал и сушени домати 6Тестото се разточва на тънка правоъгълна кора, поръсва се с плънката.
7
Хляб с кашкавал и сушени домати 7Навива се на руло, като се започва в единия ъгъл и се завива към срещуположния.
8
Хляб с кашкавал и сушени домати 8Рулото се прехвърля в тава. С остър нож се прави прорез по дължина – започва се 2 см навътре от единия край и се завършва 2 см навътре от другия край.
9
Хляб с кашкавал и сушени домати 9Рулото се завива във формата на буквата S, краищата се подгъват навътре, така че разрезът да остане отгоре. Оставя се да втаса повторно.
10
Хляб с кашкавал и сушени домати 10Пече се 20–25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.02.2018
Интересна рецепта, приятен хляб. Според мен е вкусен само докато е топъл.
2.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2017
Един от най-хубавите хлябове , които съм правила .Благодаря за рецептата !
1.
Изпрати
лично съобщение

05.10.2017
Толкова се впечатлих от рецептата, че реших да направя доза и половина, т.е. един хляб и едно по-малко хлебче. Резултатът е виден, а вкусът е зашеметяващ. Този хляб е сам по себе си самостоятелно ястие. ))) Вашият вариант има усещането за истински домашен хляб, който не се вмества в някакви шаблони.)))))
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


sunysp се регистрира в сайта.
Албена Желязкова коментира рецептата Сладкиш Агнеса
Албена Желязкова се регистрира в сайта.
Svetla Kirilova се регистрира в сайта.
Daniela Kovacheva се регистрира в сайта.
Bozhidara-Maria Opanska коментира рецептата Спаначени кюфтета
doseva6 сготви Гюзлеме
Virjiniq Gyokova се регистрира в сайта.
Silviya Vangelova се регистрира в сайта.
Vasil Kirkov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта