Хляб с кашкавал и сушени домати
Лора и Стоян
4. |
Изпрати
лично съобщение |
11.09.2023 Моят икономичен вариант - обикновени кори, редите на три купчини, докато свършат, добавяйки след всяка масло и захар. В средно тъмен карамел поставяте костилките от сливите да поврат 5 мин, с една чашка вода, в което накисвате сушените сливи. Режете с чопър, прибавяйки филийка хляб, ако не ви се намира галета. Захарта стрих в гранитно хаванче, стана малко по-груба от пудрата, но смесена с канелата придаде наестина много добър вид, като за снимка. Беше по-вкусно от всеки друг щрудел или тиквеник, който съм опитвала, а оригиналната рецепта би трябвало да е още по-добра.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
01.10.2017 Вместо ликьор „Амарето“ може да се използва друг ароматен алкохол по избор (например ром, бренди, бадемов аперитив).
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
![]() 01.10.2017 За първи път правя щрудел с дебели кори, печени на сач и с известно опасение очаквах крайния резултат. Ами, получи се. Даже много добре се получи. ))) Накиснах сушените плодове в ром, защото и в моите припаси отсъстваше амаретото, но смятам, че всякакъв вид ароматен алкохол е подходящ. Портото е вид вино, макар и ликьорно и алкохолът в него е до 20%, а ликьорът Амарето е между 28 и 30 %.))) Смятам обаче, че 500 г сливи са недостатъчни и бих сложила 800 г, ако приготвям отново този вид щрудел.
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
27.09.2017 Ако не разполагам с амарето, мога ли да ползвам друг алкохол (порто например)
|
За трета поредна година тетевенското село Черни Вит събира майстори на домашните сирена. Организатор на...
От известно време следим с любопитство кулинарните изяви на актьора Стенли Тучи. Наскоро той издаде...
Гастроентеролозите ги обожават, заради високото съдържание на фибри Всички знаем, че плодовете съдържат въглехидрати и естествена...
Вероятно познавате много хора (може би и вие сте сред тях), които съхраняват лимони в...
От богатите и известните обикновено очакваме да хапват малки порции изискана храна. Понякога обаче и звездите...