Хрупкава риба със сос от кактус-смокини

Източник: Бон Апети
Дата: 18.05.2010
Хрупкава риба със сос от кактус-смокини
 
Необходими продукти:
1 кг бяла риба
1 с. л. риган
1 с. л. чили на прах
пера див лук за украса
сол и черен пипер на вкус
6 яйца
сокът от 2 лайма
50 мл бяло вино
200 мл зехтин
4 скилидки чесън
4 кактус-смокини
200 г галета


Начин на приготвяне:
1
Чесънът се бели и се реже на шайби, след което се запържва в зехтина. Когато добие златист цвят, се изважда от мазнината.
2
Чилито, риганът и галетата се смесват и в тях се овалват филетата риба. Пържат се в овкусения с чесън зехтин от двете страни по 3–4 минути, след което се задушават с виното, сипва сокът от лайм и пюрираният плод кактус-смокини. Овкусява се със сол и черен пипер.
3
Яйцата се сваряват.
4
Рибата ври в соса около 4–5 минути и се сервира върху нарязаните яйца. Украсява се с пера или накълцан див лук.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: