Хрупкаво пиле с пармезан

Бърза и лесна рецепта за пиле със златна коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 10.10.2012

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пиле
100 г крекери
100 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
1 с. л. сух лук
1 с. л. сух магданоз
1/2 ч. л. сух чесън
1 щипка червен пипер


Начин на приготвяне:
1
Хрупкаво пиле с пармезан

Пилето се разфасова на порции.

 


2
Хрупкаво пиле с пармезан 2

Маслото се разтопява в микровълнова фурна. Крекерите се натрошават и се смесват с настъргания пармезан и подправките.

 


3
Хрупкаво пиле с пармезан 3

Месото се потапя хубаво в разтопеното маслото и след това се овалва в сместа.

 


4
Хрупкаво пиле с пармезан 4

Слага се в микровълнова фурна и се готви на 800 вата за 15–20 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.02.2016
Да, Виктория, месото може да бъде изпечено. Що се отнася до микровълновата фурна бихме могли да кажем, че я използваме най-често за разтопяване на шоколад или за загряване на желатин. А иначе, в предването ни се стремим да показваме различни и разнообразни рецепти, като конкретно тази рецепта показахме тогава по молба на наш зрител. Има изследвания, които твърдят, че използването на микровълнова фурна е вредно, но има и безброй други, които оборват това твърдение. Към момента няма еднозначно становище по въпроса и според нас, използването на микровълнова печка е въпрос на личен избор: който смята, че е вредна, да не я ползва. Който я ползва да има предвид, че може и да се окаже вредна. Тъй като не сме учени, а просто читатели на научни изследвания, няма как да имаме категорично аргументирана позиция по въпроса и разчитаме на здравия разум на потребителските организации, които не са забранили използването на микровълновата фурна.
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
Може ли да бъде изпечено? Разочароващо е да показвате рецепти за микровълнова.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


208 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: