Пълнена зелка с кайма

Дата: 09.10.2012
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 средно голяма зелка
500 г кайма смес
1/2 ч. ч. перлен ориз
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
800 г домати на кубчета от консерва
3 ч. ч. пилешки бульон
2 с. л. доматен концентрат
50 мл зехтин
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
сол и черен пипер на вкус
захтин за намазване
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнена зелка с кайма
Кочанът на зелката се цепва на кръст. Тя се бланшира цяла в подсолена вода, под капак, докато леко омекне – за около 20 минути.

 


2
Пълнена зелка с кайма 2
Морковите, лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в сгорещения зехтин.

 


3
Пълнена зелка с кайма 3
Прибавя се оризът, запържва се леко, докато стане стъклен. Слагат се чубрицата, доматеният концентрат и червеният пипер. Разбърква се и веднага се наливат 2 ч .ч. вода, оставя се на котлона да се изпари течността.

 


4
Пълнена зелка с кайма 4
Дърпа се от котлона, овкусява се със сол и черен пипер и се слага каймата, като се разбърква много добре, за да няма едри трохи.

 


5
Пълнена зелка с кайма 5
Зелето се разлиства върху намазано със зехтин алуминиево фолио. Сърцевината се изрязва и на нейно място се слага топка от плънката.

 


6
Пълнена зелка с кайма 6
Затварят се вътрешните листа, отново се слага плънка, листа, плънка, и така докато се напълни цялото зеле и върне първоначалната си форма.

 


7
Пълнена зелка с кайма 7
Полива се със зехтин и фолиото се затваря.

 


8
Пълнена зелка с кайма 8
Поставя се в тава, в която предварително са сложени доматите, пилешкият бульон, сол и черен пипер.

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Тази рецепта я пробвах ,но не съм впечатлена.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


215 ДУШИ ОНЛАЙН
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта