Мусака с патладжан и пилешко

Дата: 21.08.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг патладжани
500 г пилешко филе
700 г гъст доматен сос
4 скилидки чесън
150 г зелени маслини без костилки
250 г сирене „Моцарела“
2 филии бял хляб
80 мл зехтин
1 щипка захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Мусака с патладжан и пилешко
Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и престояват така 10 минути. След това се отцеждат от горчивия сок, измиват се и се подсушават.

 


2
Мусака с патладжан и пилешко 2
Поставят се в тава, поливат се с 1/2 от зехтина и се пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути, до златисто.

 


3
Мусака с патладжан и пилешко 3
Пилешкото филе се изтънява, като се разрязва на две филии през средата.

 


4
Мусака с патладжан и пилешко 4
Подправя се със сол и черен пипер и се запечатва на силен огън в малко от зехтина. Оставя се леко да се охлади и се нарязва на кубчета.

 


5
Мусака с патладжан и пилешко 5
В същия тиган с още малко зехтин се слагат маслините, нарязани надве, прибавя се чесънът, нарязан наситно и се запържват закратко.

 


6
Мусака с патладжан и пилешко 6
Слага се доматеният сос, сол, черен пипер и захарта и се оставя на котлона за около 15 минути на умерен огън.

 


7
Мусака с патладжан и пилешко 7
На дъното на тава се слага малка част от соса, отгоре се редят половината шайби патладжан.

 


8
Мусака с патладжан и пилешко 8
Отново се слага доматен сос, върху него – кубчетата пилешко филе, после накъсана моцарела, отново доматен сос, останалите патладжани, останалият доматен сос и останалата накъсана моцарела.

 


9
Мусака с патладжан и пилешко 9
Хлябът се смила в блендер и получените трохи се поръсват върху моцарелата. Залива се с останалия зехтин и ястието се пече в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.11.2019
Много вкусно ястие!!!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elka Spiridonova коментира рецептата Крем супа
Elka Spiridonova коментира рецептата Ризото с праз
Меди публикува рецептата Солен царевичен кекс
Радост публикува рецептата Пилешки дробчета на фурна
Радост публикува рецептата Пилешка супа
Бон Апети коментира рецептата Пасти „Жербо“
Меди коментира рецептата Тирамису без яйца
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта