Индонезийски картофени кюфтета

Замесени с ароматна паста
Източник: Бон Апети
Дата: 16.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг картофи (стари)
3 яйца
6 с. л. олио
200 г телешка кайма
2 глави лук шалот
1 ч. л. сух кориандър
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за ароматната паста:
3 глави лук шалот
3 скилидки чесън
40 г печена макадамия
1/4 ч. л. индийско орехче


Начин на приготвяне:
1
Индонезийски картофени кюфтета
Ароматната паста се приготвя, като три глави лук, чесънът, макадамията и индийското орехче се смилат и сместа се запържва за 2-3 минути в 2 с. л. от олио.
2
Индонезийски картофени кюфтета 2
Картофите се обелват, измиват се, нарязват се на малки кубчета, слагат се в тава и се заливат с 2 с. л. от олиото и около 100 мл вода. Пекат се 1 час в загрята на 180 градуса фурна и се охлаждат.
3
Индонезийски картофени кюфтета 3
Останалият лук се нарязва наситно и се запържва с каймата в 2 с. л. олио.
4
Индонезийски картофени кюфтета 4
Картофите се намачкват с преса и се смесват с ароматната паста, кориандъра, наситнения магданоз, едно яйце, сол и черен пипер на вкус. Сместа се разделя на две равни части.
5
Индонезийски картофени кюфтета 5
От едната се оформят малки кюфтета, а от другата се оформят кюфтета, които се пълнят с каймата.
6
Индонезийски картофени кюфтета 6
Кюфтетата се потапят в разбитите яйца и се пържат на маслена баня до готовност.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.11.2019
Много вкусни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: