Бибимбап

Ориз по корейски
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г ориз с къси зърна (за суши)
80 г спанак
2 моркова
1 тиквичка
50 г соеви кълнове
300 г свинско контрафиле
1 с. л. паста кочуханг
6 скилидки чесън
3 с. л. сусамово олио
6 с. л. соев сос
4 яйца
олио за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бибимбап
Оризът се сварява според указанията на опаковката.
2
Бибимбап  2
Чесънът се наситнява и 3/4 от него се смесват със соевия сос и сусамовото олио.
3
Бибимбап  3
Спанакът се бланшира в подсолена вода, шокира се в леденостудена вода, отцежда се и се изстисква. Овкусява се с малко от сместа със соев сос.
4
Бибимбап  4
Кълновете се бланшират и също се овкусяват с малко от соса.
5
Бибимбап  5
Морковите и тиквичката се режат на пръчици и се запържват поотделно в уок, с малко олио.
6
Бибимбап  6
Месото се реже натънко и се пържи до готовност в олио, в уок, заедно с останалия чесън и 1 с. л. кочуханг.
7
Бибимбап  7
Яйцата се изпържват на очи, така че жълтъците да останат рохки.
8
Бибимбап  8
В купа се сипва от ориза и се овкусява с останалата смес със соев сос. Отгоре се слага едно яйце и върху него – соеви кълнове, месо, спанак, моркови, тиквичка.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

12.11.2017
Страхотно ми се получи като за първи път ;) Беше ми супер забавно да го готвя и да го подреждам, но най-вече да го ям! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


222 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: