Пиле по флорентински

Апетитна комбинация със спанак и моцарела, изпечена в доматен сос
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г пилешко филе
100 г почистен спанак
700 г домати от консерва (пасирани)
250 г сирене „Моцарела“
2 скилидки чесън
2 ч. л. сух босилек
6 с. л. зехтин
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус

за гарнитурата:
1 кг дребни пресни картофи
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. сух чесън
5 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Пиле по флорентински
Спанакът се запържва закратко в 2 с. л. от зехтина и се изважда.
2
Пиле по флорентински 2
В същия съд се сипват 2 с. л. зехтин и се запържва наситненият чесън. Добавят се 1 ч. л. босилек, доматите, сол и черен пипер. Сосът се оставя на котлона около 10 минути, за да се сгъсти леко.
3
Пиле по флорентински 3
Пилешките филета се разрязват надве, за да се изтънят, подправят се със сол, черен пипер и останалия босилек, овалват се в брашно и се запържват до златисто в останалия зехтин.
4
Пиле по флорентински 4
Доматеният сос се сипва в тава, отгоре се подреждат пилешките филета, върху тях се разпределя спанакът и се покриват с накъсаната моцарела.
5
Пиле по флорентински 5
Ястието се пече около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
6
Пиле по флорентински 6
Картофите за гарнитурата се измиват и с нож се правят напречни прорези през 1–2 мм. Овкусяват се с чесъна, розмарина, солта и черния пипер, заливат се със зехтина и се пекат 50 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (16)
16.
Изпрати
лично съобщение

29.10.2020
Преди време се бях натъкнала на рецепта за пиле по флорентински, но вместо домати има готварска сметана и вместо моцарела - пармезан. Другото е същото. Става изключително вкусно, прекрасна рецепта!
15.
Изпрати
лично съобщение

16.04.2015
чудно, вкусно и изключително вкусно !
14.
Изпрати
лично съобщение

16.12.2014
изключително вкусно и приятно ! Готви се сравнително бързо и е много подходящо и за гости, чисто за сервиране:) Препоръчвам го!
13.
Изпрати
лично съобщение

11.12.2014
Страхотен вкус! Трябва да внимава да не се препекат картофките, защото стават сухи като изстинат.
12.
Изпрати
лично съобщение

29.11.2014
Много лесна рецепта, а вкуса е интересен и запомнящ :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: