Пилешки дробчета в гювече

Дата: 06.09.2014
ТИТЛА: Хоби готвач
Пилешки дробчета в гювече
 
Необходими продукти:
500 г пилешки дробчета
2 глави лук
1-2 червени чушки
1-2 моркова
3-4 скилидки чесън
4-5 с. л. доматен сок
100 мл червено вино
олио
сол, червен пипер, черен пипер и чубрица
 

Начин на приготвяне:
1
Пилешки дробчета в гювечеПилешките дробчета се измиват, нарязват се на по-дребни парчета и се отцеждат. След това се запържват за кратко в загрятото олио.
2
Пилешки дробчета в гювече 2Зеленчуците се почистват, измиват се и се нарязват: лукът - на дебели полумесеци, чушките - на едри парчета, морковите - на колелца, чесънът - на дребни парчета.
3
Пилешки дробчета в гювече 3Зеленчуците се изсипват в гювечето или гювечетата, зависи от големината им.
4
Пилешки дробчета в гювече 4Към зеленчуците се добавят и леко запържените дробчета, добавят се и подправките - сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и се залива с виното. Гювечетата се пекат на 200 градуса за около 40 минути. След това към тях се добавя и доматеният сок, разбърква се, ако има нужда се добавя малко вода. Отново се пекат за около 15 минути, но без капак.
5
Пилешки дробчета в гювече 5Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2016
Стана вкусно!
2.
Изпрати
лично съобщение

24.01.2015
обожавам ги
1.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2015
Може накрая да се сложи и магданоз
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Филип коментира рецептата Омлет с риба тон и домати
Радосвета Иванова публикува рецептата Козунак
Дарко публикува рецептата Фаршировани яйца
Adriana Dimitrova публикува рецептата Кекс в чаша
Adriana Dimitrova публикува рецептата Манджата на баба
Ди Алба публикува рецептата Омлет с риба тон и домати
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта