Истим кебап (задушен кебап)

Гост: гл. готвач х-л "Принцес", Истанбул
Източник: Бон Апети
Дата: 29.05.2004
Истим кебап (задушен кебап)
 
Необходими продукти:
1 агнешки джолан
1 к. ч. олио
1 тиквичка
1 морков
1 глава лук
по 1/2 ч. л. сол, черен пипер, червен лют пипер и риган
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
2 дафинови листа
1 патладжан
1 камба и домат за украса


Начин на приготвяне:
1
Истим кебап (задушен кебап)
В тенджера със силно нагорещено олио се пържи месото, като се върти, за да се получи коричка от всички страни. След това се прибавят нарязаните на много едро лук и моркови, доматеното пюре, подправките и накрая вода, колкото да покрие месото. Всичко се задушава под капак около 40 минути.
2
Истим кебап (задушен кебап) 2
Патладжанът се бели на ивици, реже се на филии и се панира с брашно.
3
Истим кебап (задушен кебап) 3
Месото се изважда от тенджерата, а сосът се прецежда, така че да се отделят зеленчуците. Отцедените от излишното олио филии патладжан се подреждат в купичка във формата на звезда. В средата се слага обезкостеното месо, покрива се с краищата на патладжана и се обръща.
4
Истим кебап (задушен кебап) 4
Пакетираното с патладжан месо се поставя в порционна чиния. На клечка за зъби се нанизват по кръгче от домата и камбата, забожда се върху месото и се пече 20 минути в умерено загрята фурна. Ястието се полива с прецедения от зеленчуците бульон и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: