Картофи с булгур

Гост: завод "Калиакра"
Източник: Бон Апети
Дата: 22.05.2004
Картофи с булгур
 
Необходими продукти:
6–7 картофа (1 кг)
250 г булгур
2 глави лук
3 домата
1/2 връзка пресен джоджен
1 стрък пресен чесън
1 к. ч. олио



Начин на приготвяне:
1
Картофи с булгур
Картофите се обелват, нарязват се на филии и се подреждат в тавичка.
2
Картофи с булгур 2
Доматите се нарязват на кубчета, лукът – наситно, а булгурът се почиства и се измива в цедка.
3
Картофи с булгур 3
Нарязаните домати се слагат върху картофите, добавят се булгурът, лукът и нарязаният наситно джоджен. Сипват се олиото и солта, наливат се 4–5 ч. ч. вода и ястието се пече 30–40 минути в умерено загрята фурна при температура 180 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


170 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: