Какаов сладкиш със смокини и извара

Блат от бисквити, сушени смокини и мед, покрит с крем от извара, мляко, какао и кафява захар
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
12 сушени смокини
125 г какаови бисквити
мед (колкото поеме)
200-220 г кисело мляко
200 г извара
120-150 г кафява захар
200-250 мл кондензирано мляко
3-4 с. л. какао
1 пакетче ванилия
1 пакетче желатин


Начин на приготвяне:
1
Какаов сладкиш със смокини и извара
Смокините и бисквитите се смилат в кухненски робот, докато се получат фини трохи.
2
Какаов сладкиш със смокини и извара 2
Сместа се пресипва в купа и се разбърква с меда.
3
Какаов сладкиш със смокини и извара 3
Разстила се равномерно в кръгла форма за печене, като се притиска с лъжица.
4
Какаов сладкиш със смокини и извара 4
Изварата и киселото мляко се смесват и се разбиват с миксер.
5
Какаов сладкиш със смокини и извара 5
Добавят се кафявата захар и какаото, ароматизира се с ванилията и се разбива, докато се получи пухкав крем.
6
Какаов сладкиш със смокини и извара 6
На части се налива кондензираното мляко и се разбива още малко.
7
Какаов сладкиш със смокини и извара 7
Желатинът се залива с 50 мл вода и след като набъбне, се разтваря на водна баня, като температура не трябва да надвишава 40-45 градуса.
8
Какаов сладкиш със смокини и извара 8
В крема с бъркане се налива разтвореният желатин.
9
Какаов сладкиш със смокини и извара 9
Бисквитеният блат се залива с крема и десертът се оставя да стегне в хладилник.
10
Какаов сладкиш със смокини и извара 10
Сладкишът се сервира нарязан на триъгълни парчета и поръсен с портокалови корички. Може да се гарнира с различни видове топинг.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: