Канелони "Мериленд"

Дата: 09.12.2005
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
300 мл прясно мляко
200 г брашно
4 яйца
1 щипка захар
1 щипка сол
за плънката:
300 г рулца от раци
100 г замразен спанак
50 г масло
200 мл прясно мляко
1/2 стрък праз
3-4 с. л. бяло вино
3 с. л. брашно
1/2 ч. л. естрагон
1/2 ч. л. куркума
за соса:
200 мл готварска сметана
100 мл гореща вода
100-200 г кашкавал
1 кубче пилешки бульон
1 с. л. доматено пюре
1/2 ч. л. естрагон
1 щипка куркума

Начин на приготвяне:
1
Канелони Яйцата, млякото, солта и захарта се разбиват за 1 минута с миксер. Постепенно се добавя и брашното.
2
Канелони Тестото се разпределя в 2 намазнени и набрашнени продълговати тави. Пече се 5-8 минути в предварително загрята на 150 градуса фурна.
3
Канелони Лукът се нарязва наситно и се запържва за 30 секунди в предварително загрятото масло. След това се налива виното, изчаква се да се редуцира и се поръсва брашното.
4
Канелони Разбърква се, налива се прясното мляко и се бърка, докато се получи гъста хомогенна смес. Добавят се наситнените рулца от раци и спанакът. Разбърква се добре, като леко се загрява, ароматизира се с естрагон и куркума.
5
Канелони Всяка от готовите тестени платки се разрязва на 6 еднакви правоъгълника. Върху тях се разпределя плънката и се завиват на рулца. Нареждат се в намазнена йенска тава, като краищата остават отдолу.
6
Канелони Бульонът се стрива и се разтваря в горещата вода. Като се разбърква, се налива сметаната, добавят се доматеното пюре, естрагонът и куркумата. Канелоните се заливат със соса и се покриват с настърган кашкавал. Пекат се 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта