Карамелизирани смокини със сладолед

Тук можете да се наситите на чудесна комбинация от зрели смокини, обвити в карамел и леден ванилов сладолед. Балсамовата редукция придава изисканост на вкуса
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2013
Карамелизирани смокини със сладолед
 
Необходими продукти:
500 г смокини
100 г кафява захар
200 мл тъмен балсамов оцет
200 г ванилов сладолед
4 с. л. кленов сироп
50 мл тъмен ром
100 г бяла захар за карамелена решетка


Начин на приготвяне:
1
Карамелизирани смокини със сладолед

Смокините се овалват в половината от кафявата захар и се слагат в загрят съд с незалепващо покритие на висока температура. Оставя се да се карамелизира захарта.

 


2
Карамелизирани смокини със сладолед  2

Изваждат се и в същият съд се налива ромът, след това оцета. Добавят се кленовият сироп, останалата кафява захар и се оставя се сгъсти.

 


3
Карамелизирани смокини със сладолед  3

Бялата захар се карамелизира на умерен огън,  оставя се леко да се охлади, докато стане с консистенция на гъст мед. От нея с помощта на вилица се оформят решетки върху силиконов килим или хартия за печене.

 


4
Карамелизирани смокини със сладолед  4

Смокините се слагат в чаша, заливат се с балсамовата редукция и се добавя топка сладолед. Отгоре отново се полива с редукция и се слага решетка от карамел.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


121 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: