Карфиолена салата „Цезар“

Незабравимо вкусна комбинация
Източник: Бон Апети
Дата: 30.11.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 жълтъка
4 филийки пълнозърнест хляб
3-4 филета аншоа
50 г сирене „Пармезан“
1 скилидка чесън
120 мл зехтин
1 с. л. сос „Уорчестър“
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Карфиолена салата „Цезар“
Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Разделете карфиола на розички. Сложете го в тава, полейте го с около 40 мл от зехтина и го посолете. Изпечете го за около 15 минути.
2
Карфиолена салата „Цезар“ 2
Нарежете хляба на кубчета и го запържете в около 40 мл зехтин до златисто. Стрийте чесъна на паста и го разбъркайте с жълтъците и лимоновия сок.
3
Карфиолена салата „Цезар“ 3
Постепенно наливайте останалия зехтин и бъркайте непрекъснато. Прибавете стритата на паста аншоа, соса „Уорчестър“, настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.
4
Карфиолена салата „Цезар“ 4
Овкусете карфиола с дресинга и го разбъркайте.
5
Карфиолена салата „Цезар“ 5
Поднесете салатата с хрупкавия хляб и още настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


184 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: