Карфиолена салата „Цезар“

Дата: 31.01.2019
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
2 жълтъка
4 филийки пълнозърнест хляб
3-4 филета аншоа
50 г сирене „Пармезан“
1 скилидка чесън
120 мл зехтин
1 с. л. сос „Уорчестър“
2 с. л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолена салата „Цезар“Загрейте фурната на 220 градуса с вентилатор. Разделете карфиола на розички. Сложете го в тава, полейте го с около 40 мл от зехтина и го посолете. Изпечете го за около 15 минути.
2
Карфиолена салата „Цезар“ 2Нарежете хляба на кубчета и го запържете в около 40 мл зехтин до златисто. Стрийте чесъна на паста и го разбъркайте с жълтъците и лимоновия сок.
3
Карфиолена салата „Цезар“ 3Постепенно наливайте останалия зехтин и бъркайте непрекъснато. Прибавете стритата на паста аншоа, соса „Уорчестър“, настъргания пармезан, сол и пипер на вкус. Разбъркайте добре.
4
Карфиолена салата „Цезар“ 4Овкусете карфиола с дресинга и го разбъркайте.
5
Карфиолена салата „Цезар“ 5Поднесете салатата с хрупкавия хляб и още настърган пармезан.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Георгиев се регистрира в сайта.
моника се регистрира в сайта.
jamalka сготви Хачапури
Petya Zabunova коментира рецептата Тирамису
Анна коментира рецептата Бананов сладолед
Анна коментира рецептата Бананов пай
Анна коментира рецептата Кокоски
Анна сготви Кокоски
Анна коментира рецептата Шоколадово „Маскарпоне”
ani_borisowa коментира рецептата Хачапури
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта