Карфиолени сандвичи

Дата: 18.02.2020
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
1 глава лук (шалот)
1 яйце
100 г сирене „Пармезан“
100 г сирене „Чедър“
1 с. л. краве масло
1/4 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. сух риган
сол и черен пипер на вкус
за поднасяне:
сушени домати (в зехтин)
пресен магданоз
 

Начин на приготвяне:
1
Карфиолени сандвичиЛукът се наситнява. Карфиолът, без стеблото, се смила в блендер, докато се получат трохи.
2
Карфиолени сандвичи 2Маслото се загрява и лукът и карфиолът се готвят в него с щипка сол, докато омекнат и водата се изпари. Задушеният карфиол се охлажда.
3
Карфиолени сандвичи 3Разбърква се с белтъка от яйцето, настъргания пармезан, ригана, мащерката, сол и черен пипер.
4
Карфиолени сандвичи 4От сместа върху пергаментова хартия се оформят 4 квадратни филии с размер на страните около 6 см.
5
Карфиолени сандвичи 5Пекат се 25–30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. След това леко се охлаждат.
6
Карфиолени сандвичи 6Върху двете филии се поставят ленти сирене „Чедър“. Запичат се във фурната за около 4 минути, докато сиренето се разтопи.
7
Карфиолени сандвичи 7Отгоре се слагат парчета сушени домати и листенца магданоз и се захлупват с друга филия.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

03.11.2017
Благодаря за прекрасната идейка! Малко промених продуктите и спестих от термичната обработка, но станаха чудесни! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10155763851133965&set=a.10150271731428965.353617.588983964&type=3&theater
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


127 ДУШИ ОНЛАЙН
Кристина Красимир Сарови се регистрира в сайта.
Иванина се регистрира в сайта.
SuperMag коментира рецептата Пиле „Тетрацини“
SuperMag коментира рецептата Муртабак с телешко и зеле
SuperMag коментира рецептата Соленки с лимец и сирене
SuperMag коментира рецептата А ла чийзкейк
SuperMag коментира рецептата Зелен боб в гювеч
SuperMag коментира рецептата Нахутена шакшука
SuperMag коментира рецептата Пиката ала миланезе
SuperMag коментира рецептата Целувчен милфьой с малини
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта