Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета

Дата: 18.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за багетите:
450 г брашно (+ за замесване)
60 г оризово брашно
2 ч. л. захар
2 ч. л. сол
2 ч. л. суха мая
320 мл вода (топла)
за салатата:
600 г моркови
400 г прясна ряпа „Дайкон“
5 зелени люти чушки
200 г захар
250 мл бял винен оцет
1/4 ч. л. копърово семе
1 ч. л. сол
за кюфтетата:
400 г смляно месо от свинска плешка
1 глава лук шалот
1/4 глава лук
2 стръка пресен лук
2 стръка пресен кориандър
1–2 с. л. соев сос
1–2 с. л. рибен сос (фиш сос)
1 с. л. царевично нишесте
за соса:
400 г домати на кубчета (от консерва)
100 г смляно месо от свинска плешка
250 мл пилешки бульон
1/2 глава лук
2 глави лук шалот
2 скилидки чесън
40 мл олио
1/2 с. л. сухо чили
1/2 ч. л. куркума
2 с. л. кетчуп
50 мл сос от стриди
1 с. л. соев сос
 

Начин на приготвяне:
1
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтетаМаята се разтваря във водата.
2
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 2В купа се смесват двата вида брашно, захарта и солта. Прави се кладенче, в което се излива разтворената мая.
3
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 3Разбърква се, прехвърля се на плота и се замесва гладко и сравнително лепкаво тесто.
4
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 4Оставя се да втаса, докато удвои обема си.
5
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 5Разделя се на 6 равни части. Всяко парче се изтънява. Двата къси края се прихлупват леко навътре, след това се завиват рула по дължина. Оставят се да втасат, докато удвоят обема си.
6
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 6По дължината на всяко хлебче с тънък нож се прави лек прорез.
7
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 7Фурната се загрява на 220 градуса (с вентилатор). На дъното се слага съд с камъни и се оставя за поне 30 минути, камъните да се нагорещят много добре. Тавата с багетите се слага върху решетка по средата на фурната. Камъните се пръскат вода, за да се образува пара. Хлебчетата се пекат 12–15 минути, като камъните се пръскат с вода поне още два пъти.

8
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 8Морковите и ряпата за салатата се обелват и се нарязват на тънки ивици.
9
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 9Чушките се режат на шайби.
10
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 10Оцетът, захарта, солта и копъровото семе се сипват в касерола. Съдът се загрява и сместа се бърка, докато захарта се разтвори.
11
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 11Зеленчуците се заливат с горещата марината и се оставят за 20 минути.
12
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 12Отцеждат се и се оставят се охладят напълно.

13
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 13Каймата и бульонът за соса се кипват.
14
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 14Вари се 15 минути, като се отпенва.
15
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 15След това сместа се пюрира.
16
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 16Лукът, шалотът и чесънът се наситняват.
17
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 17Чесънът се запържва в сгорещеното олио. Прибавят се двата вида лук, чилито и куркумата.
18
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 18Пържат се около 30 секунди и се наливат доматите, кетчупът, сосът от стриди, соевият сос и пюрираното с бульона месо. Вари се още петнайсетина минути и се дърпа от огъня.

19
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 19Трите вида лук и кориандърът за кюфтетата се наситняват.
20
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 20Смесват се със смляното месо, овкусява се със соев и рибен сос. Прибавя се нишестето и се разбърква.
21
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 21Оформят се 16 кюфтета, които се готвят 5-6 минути на пара.
22
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 22След това се прехвърлят в соса, където се варят около 5 минути на много слаб огън.
23
Сандвич „Бан ми“ с пикантна салата и кюфтета 23Във всяка питка се слага от салатата и от кюфтетата със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
Teodorina Tsankova коментира рецептата Крем супа от спанак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта