Студен чай с цитруси и смокини
Лора и Стоян
за багетите: 450 г брашно (+ за замесване) 60 г оризово брашно 2 ч. л. захар 2 ч. л. сол 2 ч. л. суха мая 320 мл вода (топла) | за салатата: 600 г моркови 400 г прясна ряпа „Дайкон“ 5 зелени люти чушки 200 г захар 250 мл бял винен оцет 1/4 ч. л. копърово семе 1 ч. л. сол | за кюфтетата: 400 г смляно месо от свинска плешка 1 глава лук шалот 1/4 глава лук 2 стръка пресен лук 2 стръка пресен кориандър 1–2 с. л. соев сос 1–2 с. л. рибен сос (фиш сос) 1 с. л. царевично нишесте | за соса: 400 г домати на кубчета (от консерва) 100 г смляно месо от свинска плешка 250 мл пилешки бульон 1/2 глава лук 2 глави лук шалот 2 скилидки чесън 40 мл олио 1/2 с. л. сухо чили 1/2 ч. л. куркума 2 с. л. кетчуп 50 мл сос от стриди 1 с. л. соев сос |
В навечерието сме на най-чаканите, най-магичните и най-вълнуващи празници в годината - Бъдни вечер, Коледа...
Дори и най-изобретателните кулинари понякога имат нужда от идеи за бърза семейна вечеря или пък...
Зашеметяващи са сергиите по пазарите през есента! Претрупани от свежи сезонни плодове и зеленчуци, те...
Първите пожълтели листа вече са факт. Все още е слънчево, но всички добре знаем, че...
Всеки има различна причина да обича лятото повече от другите сезони - морето, ваканцията, планината,...