Студен чай с цитруси и смокини

Дата: 14.09.2017
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г смокини
50 г захар
30 г пресен джинджифил
3 торбички черен чай
2 стръка лимонова трева
1 пръчка канела
1 портокал
1 лайм
 

Начин на приготвяне:
1
Студен чай с цитруси и смокиниПоловината от смокините се режат на четвъртинки.
2
Студен чай с цитруси и смокини 2Джинджифилът се обелва, нарязва се на едро и заедно с начуканата лимонова трева се завързва в марля. Вързопът се слага в тенджера с 2 л вода. Добавят се захарта, нарязаните смокини и пръчката канела.
3
Студен чай с цитруси и смокини 3Съдът се слага на котлона и след като водата кипне, силата на огъня се намалява. Оставя се да къкри 10 минути. Котлонът се изключва и в горещата отвара се пускат пакетчетата чай. Съдът се похлупва и чаят се оставя да се запари за 10 минути. Торбичките с чая и марлята с ароматите се изваждат.
4
Студен чай с цитруси и смокини 4Смокините в чая се пюрират и течността се прецежда. Чаят се охлажда до стайна температура, а след това се прибира поне за 2 часа в хладилник, за да изстине добре.
5
Студен чай с цитруси и смокини 5Лаймът, портокалът и останалите смокини се режат на полумесеци. Във високи чаши се слагат бучки лед, нарязаните цитруси и смокини. Налива се охладеният чай и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


149 ДУШИ ОНЛАЙН
Дияна Албелтажи-Чакърова се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Гнезда от кайма с яйце
Elizabeth Georgieva се регистрира в сайта.
Роса Тодорова се регистрира в сайта.
Натали коментира рецептата Морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Свински врат в сол
Бон Апети коментира рецептата Еклерова торта
Бон Апети коментира рецептата Барфи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта