Конфитюр от сини сливи и орехи

С неповторим вкус и аромат
Източник: Бон Апети
Дата: 07.09.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг сини сливи
900 г кафява захар
150 г орехи
50 г сушени сини сливи (без костилките)
1 ч. л. лимонена киселина
1/2 ч. л. шушулки кардамон
кората от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Конфитюр от сини сливи и орехи
Пресните сини сливи се почистват от костилките, режат се на кубчета и се слагат в тенджера, заедно със захарта и стритите семенца кардамон. Готвят се на слаб огън около 1 час и 20 минути.
2
Конфитюр от сини сливи и орехи 2
Прибавят се орехите, нарязани на едро, настъргва се портокаловата кора, слагат се и накълцаните сушени сливи. Готви се още десетина минути и се дърпа от огъня.
3
Конфитюр от сини сливи и орехи 3
Накрая се сипва лимонената киселина, разбърква се и готовият конфитюр се разпределя в стерилизирани буркани.



Съвет:
Посоченото количество продукти е достатъчно за 6 бурканчета от по 200 мл всяко.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.09.2020
Аз направих конфитюра и стана невероятен. добавих карамфил и канела. пробвайте и вие и резултата ще е много вкусен.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



130 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Черешово клафути
Росица Чолакова се регистрира в сайта.
Дзопино коментира рецептата Бьоф Строганов
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: