Карибски бургер

Източник: Бон Апети
Дата: 31.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г филе от мерлуза
кората от 1 лайм (жълт лимон)
чили сос на вкус
1 с. л. соев сос
2-3 с. л. майонеза
олио за пържене
черен пипер на вкус
1-2 щипки сол
1 с. л. натурално нишесте
1 к. ч. прясно мляко
3-4 стръка магданоз
1 филия хляб
30 г от бялата част на 1 стрък праз
50 г едро смлени бадеми
200 г коктейлни скариди
200 г рулца от раци
сокът от 1/2 лайм (жълт лимон)


Начин на приготвяне:
1
Карибски бургер
Филето от мерлуза се смила, след това се изважда и в блендера се смилат рулцата от раци и скаридите.
2
Карибски бургер 2
Добавят се нарязаните праз и магданоз, подправя се със сол и черен пипер и отново се мели. От получената смес и смляното рибно филе се омесва кайма. Филията се накисва в прясно мляко, след това се отцежда и се прибавя към каймата. Поръсва се с нишесте, омесва се.

3
Карибски бургер 3
С помощта на метален пръстен върху намазнен съд се оформят кюфтета от сместа, като се притиска добре с лъжица. След това кюфтетата се овалват в смлените бадеми.
4
Карибски бургер 4
Бургерите се пържат в предварително загрятото олио на умерен огън по 5-6 минути от всяка страна. Продуктите за лимонено-майонезения сос се смесват и разбиват. Бургерите се сервират със соса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Resmiye Shaibova се регистрира в сайта.
Тодор Агайн се регистрира в сайта.
Генова се регистрира в сайта.
Йорданка Стоянова се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Битербален
Александра Герасимова се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: