Картофен огретен с риба тон

Дата: 17.12.2003
Източник: Бон Апети
Картофен огретен с риба тон
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
сол и черен пипер на вкус
3-4 стръка копър
2-3 щипки индийско орече
2 с. л. брашно
50 г маргарин
1 голяма глава кромид лук
400 мл прясно мляко
2 консерви филе от риба тон (300 г)
кашкавал за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Картофен огретен с риба тонКартофите се нарязват на малки кубчета, поставят се в йенски съд и се заливат с 5-6 с. л. вода. Задушават се за 8-10 минути в микровълнова фурна на максимална мощност и се изцеждат.
2
Картофен огретен с риба тон 2В сгрятата мазнина за 1-2 минути се запържва нарязаният надребно лук. Добавя се брашното, разбърква се и се разрежда със студеното прясно мляко. Овкусява се с подправките и бъркането продължава на слаб огън, докато течността се редуцира и започне да се сгъстява. Прибавят се рибното филе и изцедените картофи, разбърква се.
3
Картофен огретен с риба тон 3Пече се 30-40 минути при температура 200 градуса. По желание може да се поръси с галета, а няколко минути преди да се извади от фурната, отгоре се настъргва кашкавал.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта