Картофена супа с шунка

Богата и засищаща
Източник: Бон Апети
Дата: 21.12.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 картофа
4 стръка праз (бялата част)
200 г шунка
100 г сирене „Чедър“
200 мл животинска сметана
4 стръка пресен лук
3 с. л. краве масло
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Картофена супа с шунка
Картофите се белят и се режат на големи кубчета.
2
Картофена супа с шунка 2
Празът се наситнява и се запържва в маслото.
3
Картофена супа с шунка 3
Добавят се картофите и се налива вода, колкото да ги покрие.
4
Картофена супа с шунка 4
Овкусява се с мащерката и се готви, докато зеленчуците омекнат.

5
Картофена супа с шунка 5
Около 1/3 от зеленчуците се изваждат.
6
Картофена супа с шунка 6
Супата се пасира.
7
Картофена супа с шунка 7
Наливат се 800 мл вода и сметаната.
8
Картофена супа с шунка 8
Към пасираната супа се връща заделената част.
9
Картофена супа с шунка 9
Слага се и нарязаната на кубчета шунка.


10
Картофена супа с шунка 10
Щом супата кипне, се поръсва настърганото сирене и супата се готви, докато сиренето се разтопи.
11
Картофена супа с шунка 11
Подправя се със сол и черен пипер на вкус. Сервира се с нарязан наситно пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

06.01.2022
Идеална супичка за зимата. Засищаща и много вкусна.
3.
Изпрати
лично съобщение

02.01.2020
Много вкусна!Намалих количеството на праза.
2.
Изпрати
лично съобщение

07.10.2016
:)))
1.
Изпрати
лично съобщение

16.01.2016
Лек и приятен млечен вкус :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
Boyana Kuyumdzhieva се регистрира в сайта.
polinafernandez се регистрира в сайта.
Natalia17 се регистрира в сайта.
nansieta коментира рецептата Бяла супа с топчета
Nevena коментира рецептата Малинова торта
Десислава Христова се регистрира в сайта.
imnlv се регистрира в сайта.
Vasi003 се регистрира в сайта.
Jana Atanasova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: