Супа с нахут и чоризо

По рецепта от Андалусия
Източник: Бон Апети
Дата: 05.01.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г чоризо
400 г домати на кубчета (от консерва)
800 г нахут (от консерва)
800 мл зеленчуков бульон
100 мл бяло вино
1 стрък стеблена целина
1 червена чушка
1 глава лук
2 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус
магданоз за сервиране



Начин на приготвяне:
1
Супа с нахут и чоризо
Лукът, целината, чушката и чесънът се почистват и се наситняват.
2
Супа с нахут и чоризо 2
Чоризото се реже натънко и се запържва в сгорещен съд.
3
Супа с нахут и чоризо 3
Към него се прибавят зеленчуците. Щом се запържат добре, се наливат доматите, виното и бульонът.
4
Супа с нахут и чоризо 4
Ястието се готви около 15 минути на слаб огън. След това се добавя отцеденият нахут и се готви още около 15 минути.
5
Супа с нахут и чоризо 5
Готовата супа се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2017
Стана страхотна, аз обаче и сложих съвсем малко брашно, че не обичам като е така рядка.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: