Картофени кюфтета с уасаби

Вярно, че не става въпрос за суши, но тези кюфтенца чудесно се допълват с пикантния и специфичен вкус на японския хрян
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2012
Картофени кюфтета с уасаби
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
3 глави шалот
2 скилидки чесън
2 яйца (размер М)
1/2 връзка див лук
кората от 1 лимон
3 с. л. брашно
3 ч. л. паста „Уасаби” (или 1 ч. л. суха „Уасаби”)
2 с. л. зехтин
5–6 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
заквасена сметана за гарниране
пера див лук за украса


Начин на приготвяне:
1
Картофени кюфтета с уасаби

Картофите се сваряват в подсолена вода, след това се обелват и се намачкват.

 


2
Картофени кюфтета с уасаби 2

Шалотът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина.

 


3
Картофени кюфтета с уасаби 3

Картофите се смесват с настъргната кора от лимон, нарязаните наситно див лук и мащерка. Прибавят се запържените и леко охладени лук и чесън, пастата „Уасаби” (ако е сухо се разтваря в малко вода), яйцата и се овкусяват със сол и черен пипер. Слага се брашното и се разбърква.

 


4
Картофени кюфтета с уасаби 4

От получената смес се оформят кюфтенца. Пекат се в тефлонов тиган и се поднасят със заквасена сметана и пера див лук.


 




Съвет: Количеството на брашното зависи от това, колко нишесте имат картофите. Затова може да варира според вашата преценка.


От тези продукти се получават 16 кюфтенца.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

04.09.2013
Обожавам уасаби!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: