Картофено кибе

Дата: 08.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
200 г булгур (с варене)
1 глава лук
1 яйце
6 с. л. брашно
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня
за плънката:
250 г кашкавал
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
1/2 ч. л. кимион на зърна
 

Начин на приготвяне:
1
Картофено кибеКартофите се сваряват, охлаждат се, обелват се и се намачкват с преса.
2
Картофено кибе 2Булгурът се сварява в подсолена вода, отцежда се и се охлажда.
3
Картофено кибе 3Картофите се смесват с яйцето, булгура, настъргания лук, брашното и индийското орехче. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква добре.
4
Картофено кибе 4Трябва да се получи гъста смес, от която лесно да се оформят кюфтета. Ако има нужда, се добавя още брашно. Сместа се оставя в хладилник за 1 час.
5
Картофено кибе 5Кашкавалът за плънката се настъргва и се смесва с намачкания на паста чесън, наситнения магданоз и стрития в хаванче кимион.
6
Картофено кибе 6От картофеното тесто се оформя кора, в която се слага от плънката.

7
Картофено кибе 7Затваря се добре, така че да се получи нещо като яйце.
8
Картофено кибе 8По същия начин се приготвят всички картофени кибета и се пържат на маслена баня, до златисто, при температура на олиото от 180 градуса.
9
Картофено кибе 9Изваждат се и се слагат върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
10
Картофено кибе 10По желание се поднасят с млечен или доматен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2015
Много са вкусни! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2015
Станаха супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
Моника Иванова се регистрира в сайта.
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта