Печен боб по провансалски

Дата: 12.10.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бял боб
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 бр. карамфил
2 стръка магданоз
2 стръка мащерка
1 дафинов лист
2 люти чушлета (пеперончино)
1 ч. л. сух риган
1 ч. л. захар
800 г домати на кубчета (от консерва)
70 г сирене „Пармезан“
3 филии бял хляб
6 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Печен боб по провансалскиБобът се накисва в студена вода за една нощ. Измива се, залива се със студена вода и се оставя да кипне. Отцежда се и отново се залива с вода.
2
Печен боб по провансалски 2Вари се до готовност заедно със стръковете магданоз, нарязаната наедро глава лук, дафиновия лист, карамфила и мащерката. Отцежда се, а водата от варенето се запазва.
3
Печен боб по провансалски 3Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в 3 с.л. зехтин. Добавят се риганът, лютите чушлета и доматите.
4
Печен боб по провансалски 4Разбърква се и се прибавя прецеденият боб. Доливат се около 600 мл от водата от варенето, сипва се и захарта.
5
Печен боб по провансалски 5Ястието се оставя да къкри на слаб огън около 20 минути, докато сосът се сгъсти. Подправя се със сол и пипер и се прехвърля в намазана със зехтин тава.
6
Печен боб по провансалски 6Хлябът се смила в блендер и се смесва с настъргания пармезан и около 3 с.л. зехтин. Разбърква се добре и трохите се разпределят върху боба.
7
Печен боб по провансалски 7Ястието се пече около 30 минути в загрята фурна на 180 градуса, с вентилатор.
8
Печен боб по провансалски 8По желание се поднася със запечена наденица.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

23.10.2015
Много сполучлива рецепта ! Аз добавих повечко подправки, както и червени чушки. Следващият път мисля да добавя и запечен бекон (този път нямах). Накрая вместо с хлеби трохи поръсих само с магданоз :)
3.
Изпрати
лично съобщение

22.10.2015
Да, Яна, използвахме 2 консерви домати, по 400 г всяка.
2.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2015
Много вкусен и сочен се получи боба!
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2015
800 гр. ли са доматите наистина?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


231 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта