Картофи по селски

Източник: ТАТЯНА
ТИТЛА: Чирак
Дата: 28.05.2015
Картофи по селски
 
Необходими продукти:
2 кг картофи
1 глава лук
1 морков
1 с. л. брашно
1 с. л. червен пипер
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 щипка черен пипер
1 щипка чубрица
сол на вкус
50 мл олио
600 мл топла вода


Начин на приготвяне:
1
Лукът и морковът се нарязват и се задушават в тавата, в която ще се пекат картофите.
2
Към тях се прибавят обелените и нарязани на по-едри парчета картофи (в случая са нарязани на четири по дължина).
3
Картофите се запържват, докато леко променят цвета си, като се разбъркват непрекъснато.
4
Следва брашното (но може и да го пропуснете), което се пържи 1-2 минути и се прибавя червеният пипер.
5
Картофите се разбъркват хубаво, за да се овалят в пипера и се заливат с топлата вода. Водата трябва да покрива картофите, защото сме им сложили брашно.
6
Слагат се сол на вкус, смлян черен пипер, зърната черен пипер, дафиновият лист и 2-3 щипки чубрица.
7
Тавата се оставя на котлона, докато водата заври и след това веднага се слага в предварително загрята фурна.
8
Картофите се пекат до готовност - около 30-35 минути. Наблюдавайте ги и ако е необходимо (ако водата се изпари, преди картофите да са напълно готови), долейте още гореща вода.

Накрая ми оставя да ви пожелая само „Добър апетит“, защото стават едни наистина много вкусни, сочни и топящи се в устата картофки !
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: