Каша от грис

Рецепта за деца над 7-месечна възраст от д-р Антоанета Антонова, педиатър
Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 мл разтворено сухо мляко
1 ябълка
3 с. л. пшеничен грис
1/2 ч. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Каша от грис
Сухото мляко се сипва в тенджерка, залива се с вода и се кипва.
2
Каша от грис 2
След това се прибавя грисът, (съотношението между течност и грис е 3 към 1) и се вари 2-3 минути, като се бърка непрекъснато.
3
Каша от грис 3
Ябълката се обелва и се настъргва на ренде.
4
Каша от грис 4
След като грисът се охлади, се прибавят настърганата ябълка и маслото. Бърка се, така че да се получи хомогенна смес.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.08.2014
Нямах ябълка, и го направих с намачкан банан, стана много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ivaylo Yordanov Zemenski се регистрира в сайта.
Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: