Ханъм гьобег
Лора и Стоян
5. |
Изпрати
лично съобщение |
12.06.2015 Никъде в рецептата не пише, че нишестето се разтваря в 2 с. л. вода (вж. 3-та стъпка, където е посочено количество от 100-150 мл вода). Принципно, нишестето винаги трябва да се разтваря в студена течност, иначе става на бучки, още преди да се налее в горещата смес. Трябва да се бърка постоянно, като е добре, това да става на умерен огън. Ако е необходимо, сместа може да се оттегли от котлона, когато се налива разтворенето нишесте, да се разбърка и пак да се върне на огъня.
|
4. |
Изпрати
лично съобщение |
29.05.2015 Истинската рецепта е с оризово брашно и карамел на дъното. Специално потърсих да видя вашата, според мен това е по-скоро импровизация.
|
3. |
Изпрати
лично съобщение |
01.02.2015 Много добре се получи от раз. Аз първо го опитах в заведение и ми се стори много странно, защото имаше вкус на мляко с ориз, а се оказа че няма изобщо ориз в десерта.
|
2. |
Изпрати
лично съобщение |
16.10.2013 Страхотен десерт,любим ни е
|
1. |
Изпрати
лично съобщение |
30.11.-0001 Реших да пробвам рецептата, но имам въпрос: количеството нишесте, посочено в рецептата, точно ли е? Стори ми се доста, а и е абсурдно да се разтвори в 2 с.л. вода - твърде много сухо вещество и малко течност. И друго - никак не ми се получават сладкишите с нишесте, по принцип. Винаги става на бучки кремчето. Какво да направя, за да не се получава така? Не спирам да бъркам - даже понякога с миксер. Но пак става на бучки. Къде бъркам? Кога се слага нишестето - преди или след оттегляне от огъня?
|
На 7-8 април 2024 Международната кулинарна асоциация JRE-Jeunes Restaurateurs отбеляза своя златен юбилей с грандиозно...
Какво е сутринта без уханието на току-що опържени филийки, топли банички, мекици, понички… Факт е,...
Кремообразно авокадо, чесън, сок от лайм и пресен кориандър… Едва ли има някой, който да...
Страстните почитателите на азиатската кухня, сред които сме и ние, добре познават предимствата на естествено ферментиралия...
Едва ли американската химичка Мишел Франкъл е подозирала, каква „буря“ ще предизвика с работата си...