Казанлъшки розички

Гост: леля Нанка
Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2004
Казанлъшки розички
 
Необходими продукти:
500 г брашно
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. чубрица
1/2 глава червен лук
2 с. л. студена вода
250 г кайма
олио за пържене
1 ч. л. сол
1 с. л. олио
1 ч. ч. вода
1/2 кубче прясна мая
1 яйце
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Казанлъшки розички
Тестото се приготвя, като в купа се разбъркват водата, олиото, маята, солта и яйцето и се пресява брашното. (Трябва да се получи смес, подобна на качамак.) Оставя се да втаса за около 30 минути.
2
Казанлъшки розички 2
Каймата се омесва със ситно нарязания лук, подправките и водата. Почива 15 минути, след което се оформят топчета.
3
Казанлъшки розички 3
Взима се една лъжица от втасалото тесто и леко се разтегля с ръце. Топче кайма се завива в тестото, което се притиска с пръсти, за да се затвори. По този начин се оформят и останалите розички. Пържат се до златисто в предварително загрято олио.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
Стела Спасова се регистрира в сайта.
Кънчо Кънчев се регистрира в сайта.
Диана Стоянова се регистрира в сайта.
Makaka коментира рецептата Печени зеленчуци в тесто
Николай Николов се регистрира в сайта.
Vania Koleva се регистрира в сайта.
Рози коментира рецептата Кюфтета от броколи с бял сос
Петя Пейчева се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Тарт с шоколад и ягоди
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: